Kérjen időpontot online ide kattintva!

Szakorvosaink több éves tapasztalata a garancia, hogy a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük pácienseinket.

Gasztroenterológia

Emésztőrendszeri betegségek gyanújával gasztroenterológus szakorvosainkhoz fordulhatnak bizalommal pácienseink. Ez a terület a nyelőcső, gyomor, vékony és vastagbél, végbél, máj, epehólyag- és epevezeték, hasnyálmirigy betegségeire specializálódott tudományág. 

Rohanó világunkban a stressz, étkezési szokásaink, a környezeti tényezők emésztőrendszerünket is megviselik. Mindannyiónkkal előfordult már, hogy puffadás, teltségérzés lépett fel, hasi fájdalom és/vagy diszkomfort jelentkezett. Ezen tünetek lehetnek átmeneti, egyszerű jellegűek, de megbújhat mögötte számos gyakori vagy kevésbé gyakori kórkép, betegség. A székelési habitus megváltozása, a vérzés, a fogyás komolyabb megbetegedést is jelezhetnek. Szakorvosaink – háttérben a fejlett műszerparkkal, széleskörű diagnosztikai lehetőségekkel – állnak rendelkezésre. A kellemetlen, vagy fájdalmas beavatkozásokat természetesen altatásban is végezzük, a legmagasabb szintű biztonságot aneszteziológus szakorvosaink garantálják. A gasztroenterológiai szakorvosi konzultáció során a kórelőzmény felvételét követően fizikális vizsgálatot végez a szakorvos, majd javasolja a kórkép felállításához szükséges diagnosztikai tervet (laboratóriumi vizsgálatok, ultrahang, CT, szükség szerint endoszkópos beavatkozások).

Gyomortükrözés (gastroscopia)

A tápcsatorna felső szakaszának (nyelőcső, gyomor, nyombél) vizsgálatára a felső panendoscopos vizsgálat, más néven gyomortükrözés szolgál. Napjaink korszerű vizsgálati módszere a betegségek (gyulladás, fekély, daganat) felismerésére, azonosítására, illetve kezelésére is. A vizsgálat során többek között szövettani mintavételre is van lehetőség, amellyel megállapítható a végleges kórszövettani diagnózis. A vizsgálat kórházunkban végezhető éber állapotban, bódításban, illetve altatásban is.

Vastagbéltükrözés (colonoscopia)

A colonoscopia a vastagbél, illetve lehetőség szerint a vékonybél alsó szakaszának vizsgálatát jelenti. Ez a korszerű vizsgálati módszer a vékonybél/vastagbél/végbél – gyulladás, polip, daganat, bélfali sérvek, fekélyes autoimmun betegségeinek – felismerésére, kezelésére. A vizsgálat során többek között szövettani mintavételre, polypok eltávolítására is lehetőség van, amellyel megállapítható a végleges kórszövettani diagnózis. Emellett a colonoscopia a leghatékonyabb módszer a végbél – vastagbélrák korai felismerésére is, ezért szűrővizsgálatként is szolgál. A vizsgálat kórházunkban végezhető éber állapotban, bódításban, illetve altatásban is.

Gasztroenterológia

Vizsgálataink

Nálunk a bizalom presztízskérdés, kérjen személyes konzultációt, forduljon szakorvosainkhoz.

Gyomortükrözés

Vastagbéltükrözés