Skip to main content

A teniszkönyök fokozott igénybevétel miatti íngyulladás, majd lassan kialakuló csonthártyagyulladás, ami az izmok tapadási helyén jön létre. Bár egy sportról kapta a nevét, nem csak a sportolóknál fordul elő.

Az alkari feszítőizmoknak a könyök külső oldalán található tapadási régiójában bekövetkező gyulladása, szorító mozdulatok hatására, illetve olyan fizikai munkavégzés következtében alakulhat ki, amikor az alkari feszítőizmok erős igénybevételnek vannak kitéve.

A probléma hátterében leggyakrabban valamilyen góc áll, ami miatt krónikus, steril gyulladás alakul ki. Gyakran fokozhatja a panaszokat egy rossz fog is, úgy, hogy maga a fog nem is fáj.

Teniszkönyök esetén a könyökben és az alkar feszítő izomzatában fokozódó fájdalom lép fel. Emeléskor gyengeség jelentkezik az alkarban, fájdalom lép fel a felkarcsont könyökízületi része feletti külső oldalon, a fájdalom a vállakba is sugározhat.

A páciens panaszai alapján, ortopédiai vizsgálaton a betegség könnyen diagnosztizálható.

Konzervatív kezelésként alkalmazható fizikoterápia, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, hatásos lehet a tehermentesítés és a megerőltető mozdulatok kerülése. Azonban ha ezek a kezelések nem segítenek, szükséges lehet a műtéti beavatkozás, aminek során a heges, zsugorodott íneredéseket a csontbütykökről leválasztják, aminek következtében a fájdalmas feszülés nem sokkal a műtét után megszűnik.

Amennyiben Önnél is jelentkeznek a teniszkönyök tünetei, keresse ortopéd szakorvosainkat bizalommal.
Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon kérhet.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!