Skip to main content

Sokan ismerhetik már az epegörcs okozta kellemetlenségeket, melyek gyakoriak zsíros étkezés után. Ez a felsőtest jobb oldalán fellépő szúró, kellemetlen, görcsös fájdalom.

Az epegörcs erős, szúrásszerű vagy tompa fájdalommal jár, gyakran kíséri böfögés, hányinger, epegyulladás esetén láz is.

Az epegörcsöket gyakran epekövek okozzák. Az epekő jelenléte a legtöbb esetben fájdalommentes, sokszor észre sem lehet venni a jelenlétét, azonban az esetek egyharmadánál jellegzetes tüneteket produkál, amelyek közvetlenül étkezés után, mindössze néhány perc elteltével lépnek fel.

A görcs esetén a fájdalom a felső test jobb oldalán, az alsó bordaív alatt lép fel, de ez kisugározhat a jobb vállba, valamint a hátba is.

Ha fellépnek a tünetek, használhatunk fájdalomcsillapítót, vagy görcsoldót is. Ha ezek étkezés után jelentkeznek, javasolt a koplalásos diéta egy egész napig, majd ezután is a zsíros ételek mérsékelt fogyasztása.

Az epegörcs tüneti kezelése, a görcsoldás kivitelezhető egyszerű, vény nélkül kapható fájdalomcsillapító és görcsoldó gyógyszerekkel.

Ha az epegörcs a gyógyszerek ellenére is fájdalmat okoz, vagy túl gyakran lép fel, mindenképpen fontos, hogy ne hagyjuk kezeletlenül a problémát.

Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal, ugyanis sosem tudhatjuk, hogy szükséges-e sebészi úton történő beavatkozás.
Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon kérhet.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!