Skip to main content

Az ultrahanggal választ kaphatunk a hasi fájdalmak okára. Képet kaphatunk a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a lép, a vesék, a húgyhólyag, a méh, a petefészkek, és a prosztata állapotáról. A vizsgálat során fény derülhet a daganatos betegségek áttéteire, a hasüregi folyadék- vagy gennygyülemekre, és vérzésekre.

Magas frekvenciájának köszönhetően, ami az emberi fül számára nem érzékelhető, hanghullámokat bocsájt ki, ezek pedig továbbítodnak a testszövetek felé. Ezek az információk jelátalakítón haladnak át, ami által a monitoron kirajzolódik az éppen vizsgált szerv alakja. Meghatározható a vizsgált szerv mérete, felfedezhetőek eltérések, göbök, megnagyobbodások és észrevehetőek gyulladásra utaló jelek is.

A hasi panaszok közül az ultrahang alkalmas a ciszták, vagy egyéb kóros növekedések észlelésére a májban, lépben, vagy hasnyálmirigyben. Segítségével kimutatható a lép megnagyobbodása, vagy például a vese- és epekő is. Vizsgálhatóak a hasüreg nagyobb erei és nyirokcsomói is. A daganatos elváltozások áttéteinek diagnózisában is alkalmazható. A kismedencében pedig a méh, petefészkek, petevezetékek, húgyúti szervek, prosztata és herék vizsgálatára.

A hasi ultrahang vizsgálat teljesen fájdalommentes és nem jár semmilyen mellékhatással. Szemben a röntgenvizsgálattal, itt nem éri semmilyen sugárzás a testet.

Ha szüksége van ultrahang vizsgálatra, keresse radiológus szakorvosainkat bizalommal!
Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!