„Ha az együttérző szív és egy ideológia következményei közt kell választanod, tétovázás nélkül dobd el az ideológiát! Az együttérzésnek nincs ideológiája.”

Anthon de Mello

Dr. Mihály Eszter

aneszteziológus szakorvos

Üdvözlöm!

A Debreceni Orvostudományi Egyetemen diplomáztam 1996-ban. 2002-ben szereztem  szakvizsgát aneszteziológia-és intenzív terápiából. 25 évig dolgoztam a Debreceni Egyetemen, ahol 10 évig a gyermekanesztéziában, 15 éven át a felnőtt betegellátásban tevékenykedtem aneszteziológusként.

Az anesztézia,vagyis az „érzékelés hiányának” igénye egyidős az emberiséggel . A műtéttel, különböző orvosi beavatkozásokkal elkerülhetetlenül  együtt járó fájdalom miatt az emberek  sokszor későn, vagy nem vetik alá magukat a műtétnek. Az elmúlt évszázadban mind az anesztéziában használt szerek , mind pedig az eszközök terén  ugrásszerű fejlődés következett be. Kórházunkban különös hangsúlyt fektetünk a biztonságos aneszteziológiai körülményekre, valamint a műtét utáni betegmegfigyelésre. Ennek megfelelően valamennyi műtőben, altatási helyszínen és műtő utáni őrzőben korszerű műszerezettség és szakszemélyzet áll rendelkezésre. 

A betegek biztonságos műtéti  érzéstelenítését szolgálja az aneszteziológiai ambulancia, amely hozzájárul, hogy a betegek a legoptimálisabb , a legjobban felkészített állapotban kerüljenek a műtétre. 

Minden esetben a beteg állapotát és kérését is figyelembe véve, a társszakmákkal konzultálva döntünk a legmegfelelőbb érzéstelenítési eljárásról. 

Munkám során mindezen célokat szem előtt tartva, tudásommal és együttérzésemmel igyekszek biztonságossá és elviselhetővé tenni a kellemetlen beavatkozásokat. Igény esetén mindezt román és angol nyelvtudásommal is segítem.