Skip to main content

FőoldalSzakrendelések ↦ Mammográfia

Mammográfia

Az emlők lágyrészének röntgenvizsgálata a mammográfia, mely képes egészen korai stádiumban kimutatni a daganatos elváltozásokat.

Az emlőrák vezető daganatos megbetegedés a 45-65 év közötti nők körében. Kialakulása könnyen megelőzhető lenne a rendszeres szűrővizsgálatok igénybevételével, hiszen az időben diagnosztizált daganatos megbetegedés jó eséllyel gyógyítható.

A megelőzésben fontos szerepet játszik az önvizsgálat, valamint az olyan további vizsgálatok, mint az emlő ultrahang és a mammográfia.

Korszerű mammográfiás berendezésünkkel alacsony sugárterhelés mellett, lényegében fájdalommentesen tudnak szakorvosaink részletes információt adni az emlő eltéréseiről. Digitális mammográfunk 3 dimenziós szöveti mintavételre is alkalmas, amely alacsony röntgendózissal működik és 41 százalékkal több emlődaganat szűrhető ki vele.

A mammográfia előnyei:

  • magas diagnosztikus pontosság (klinikai gyakorlatban 90%-os, szűrő vizsgálatban 80%-os valódi pozitív arány)
  • az emlőrák a klinikai tünetek megjelenése előtt átlagosan 2 évvel korábban diagnosztizálható
  • tudományos bizonyítékok alapján a rendszeres ismételt mammográfiás szűrés az emlőrák halálos kockázatát felére csökkenti

Hogyan történik a vizsgálat?

Az emlők vizsgálatához a felsőtestet szabaddá kell tenni, majd a radiológiai szakasszisztens utasításainak megfelelően a vizsgáló készülék elé kell állni, ezt követően megtörténik a mellek kompressziója és felvételeket készítünk.

Kik a legveszélyeztetettebbek?

Az emlődaganat magas halálozási aránya miatt jobb minél hamarabb felismerni a rákot. A kisebb elváltozások még nem tapinthatók, azonban a mammográfia során már kimutatható.

Különösen veszélyeztetettek azok a nők:

  • akiknek a családjában már előfordult emlőrák
  • ha más típusú daganatos megbetegedésben már érintettek voltak
  • ha egészségtelen életmódot folytatnak, elsősorban dohányoznak

ha bármiféle gyanús jelet tapintanak vagy észlelnek a mellükben.

Szakorvosaink

Szakorvosaink

A bizalom nálunk presztízskérdés!

Szívügyünk a gyógyítás

Árak

Mammográfia

Komplex emlővizsgálat, emlőszűrés: digitális alacsony dózisú mammográfia 3 dimenziós tomoszintézissel + emlő és hónalji ultrahang vizsgálat + fizikális vizsgálat – 51.700 Ft helyett 41.300 Ft

Mammográfiás felvétel készítése leletezéssel 32.400 Ft
Mammográfia felvétel készítése adathordozóra, értékelés nélkül 18.000 Ft
Core biopsziás (ultrahang vezérelt) mintavétel patológiai vizsgálattal, leletezéssel, kiértékeléssel, egy gócú 64.800 Ft helyett 52.000 Ft
Core biopsziás (ultrahang vezérelt) mintavétel patológiai vizsgálattal, leletezéssel, kiértékeléssel, több gócú 82.800 Ft helyett 66.000 Ft
Ultrahang vezérelt aspirációs cytológia 30.000 Ft
Mammográfia kiegészítő felvétel 7.800 Ft / felvétel
Szövettani vizsgálat 12.000 Ft-tól