A visszér okai és műtéti kezelése

visszer-okai-kezelese-sebeszet

A visszér okai és műtéti kezelése

A magyar lakosság majdnem 20%-át érintik a vénás megbetegedések. Nőknél gyakoribb az előfordulása 30-40 éves korosztály felett, főleg azoknál, akik már szültek. Az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbak a visszeres problémák.

Elsősorban alkati megbetegedés. Kialakulásában szerepe van az öröklött hajlamnak, állandó megterhelésnek és az álló foglalkozásnak is. A visszér rontja az érintett végtag vérkeringését, súlyosabb esetekben szövődményként trombózis következhet be.

Előszőr csak az érezhető, hogy este hazaérve jól esik levenni a cipőt a beledagadt lábról. Idővel ez már erősebben jelentkezik, és a dagadás nem csak estére lesz zavaró, valamint már minimális megterhelés is előhozza. Idővel már az éjszakai izomgörcsök, a bőr vöröses-barnás elszíneződése és a bőr hámlása is megjelenik, és a vénák is egyre erőteljesebben látszanak a bőrön át kisebb-nagyobb lila dudorok formájában.

visszer-sebeszet

A mozgáshiány, az ülőmunka, a dohányzás és a túlsúly is olyan életmódbeli tényezők, amik befolyásolják ennek kialakulását. Egyes betegségek is lehetnek rizikófaktorok, mint az érszűkület, cukorbetegség, trombózis, bizonyos anyagcsere- és ízületi betegségek.

A visszérbetegség kezelésének célja a vénás nyomás és a vénás visszafolyás csökkentése, a vénafal átjárhatóságának és a vérplazma érfalon keresztüli kiáramlásának visszaszorítása, az ödémás duzzanat lelohasztása, a gyulladásgátlás. A megfelelő mozgással a lábizmok pumpáló hatását kell helyreállítani.

Súlyos visszértágulatok esetében a kezelés sebészeti úton történik. Jó megoldás lehet panaszmentesség esetén is, mivel így megelőzhető a trombózis és egyéb szövődmények is. A kiújulás nem garantált, hacsak a beteg nem tesz meg mindent a megelőzés érdekében.

Viszérgyanús vagy visszeres panaszok esetén nem javallott a fájdalomcsillapító vagy a gyógyharisnya használata anélkül, hogy orvos látta volna.

 

Ha Önnél is jelentkeznek a visszeres panaszok keresse szakorvosainkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!