A kollagén jótékony hatásai

kollagen-hatasai-reumatologia

A kollagén jótékony hatásai

A kollagén kiemelt szerepet játszik a bőr szépségének megőrzésében és a szervezetre is jótékony hatással van. Ez egyfajta fehérje, mely az állatok és az emberek bőrében, kötőszövetében jelenlévő fehérje. Jelen van a test minden szövetében, együtt tartja a sejteket, és előmozdítja ezek optimális működését.

 

 

Bőrápolás

A kollagén elmaradhatatlan összetevője az öregedést gátló termékeknek. Csökkenti a ráncokat, hasznos az UV-károsodás ellen, valamint hidratáltá teszi a bőrt. Kevésbé lesz érdes a bőr, csökkenek az öregedés jelei amennyiben növeli a bőrben lévő kollagén mennyiségét.

kollagen-hatasai-borgyogyaszat
kollagen-hatasai-borgyogyaszat

 

 

Egészséges köröm és haj

A kollagén hatására a köröm gyorsabban nő, és kevésbé töredezik. A megfelelő mennyiség és minőség esetén megakadályozható az őszülés, és a hajszállak elvékonyodása, valamint hullása.

 

 

Ízületi fájdalmak

Ez megjelenhez már fiatal korban is, sportsérülésekből adódóan vagy súlyfelesleg miatt. A kollagén peptid készítmények hozzájárulnak a porckopás és a reuma megelőzéséhez, és segítséget nyújt a szalagok és inak egészségének megőrzéséhez. Hatásukra csökkenhet a már meglévő ízületi duzzanat is.

kollagen-hatasai-borgyogyaszat
kollagen-hatasai-reumatologia

 

 

Csontrendszer

A korosodás hatással van a kollagén mennyiségére, ami a szervezetben jelen van, így a csontok állapotára is. A kollagénvesztés ellensúlyozható kollagén készítményekkel, ezek stimulálják a csontképzésért felelős sejteket, antioxidáns és gyulladáscsökkentő jellemzőkkel bír, valamint hozzájárul a kálcium felszívódásához.

 

 

Szív és agy

A szívfalak merevségéhez és a szívizomsejtekhez is szükség van a kollagénre. Részben a kollagénnek köszönhető a vér szivattyúzásához szükséges erőátvitel. A neuronokban is jelen van a kollagén, mely igyekszik megelőzni az oxidációt és a degeneratív folyamatokat

kollagen-hatasai-reumatologia

Keresse bőrgyógyászunkat a kollagénes tanácsokkal kapcsolatban!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!