Skip to main content

A húsvéti sós és édes sütemények, a kalácsok, a tojásos fogások, és a füstölt húsok a legtöbb ember asztalán megfordulnak az ünnepi menü részeként. Semmi szükség arra, hogy ezeket a húsvéti ételeket kiiktassuk az étrendünkből. Érdemes megfogadni néhány étrendi tanácsot, mellyel egészségtudatosabb étrendet tudunk kialakítani az ünnepek alatt:

● EGYÜNK BŰNTUDAT NÉLKÜL! Nem ezalatt a pár nap alatt fog feljönni “pár kiló” súlyfelesleg.

● Tartsuk meg az ünnepek alatt is a főétkezéseket, pihentessük az emésztőenzimeket azáltal hogy nem eszünk megállás nélkül.

● Együnk annyit amennyi jól esik, de ne essünk túlzásba, hiszen megterheljük emésztőrendszerünket. Főleg abban az esetben, ha bármilyen emésztőrendszeri betegségünk van.

● A húsvéti asztalon a különböző sonkafélék, főtt tojás mellett jelenjenek meg a színes, idény zöldségek, mint a saláták (fejes, rukkola, madár), a hónapos retek, a cékla, a hagymák (újhagyma, lilahagyma, medvehagyma) és a sárgarépa is.

● Az édességek, sütemények mellé szeleteljünk fel idény gyümölcsöket, és a vendégeink eldönthetik miből szeretnének kóstolni. Idénygyümölcs jelenleg az alma és a körte.

● A gyümölcsök mellett készíthetünk kis desszertes tálba olajos magvakat is, mint a dió, a mogyoró vagy a mandula.

● Igyuk mértékletesen az alkoholos italokat, ne felejtsünk el mellette megfelelő mennyiségű vízzel hidratálni

● A nyárias időjárásra való tekintettel készítsünk friss gyümölcsökből limonádét, így tudunk azon vendégeink kedvében járni, akik alapjában véve nem kedvelik a vizet vagy elfelejtenek fogyasztani belőle (főleg az idő korosztály).

● A húsvétról megmaradt ételeket használjuk fel okosan, hogy megakadályozzuk az élelmiszerpazarlást (pl. főtt sonkát összetépve töltsük szendvicsbe, rakott ételekbe).

+ 1 tipp az egészségtudatos étkezéshez: vásároljunk a hozzánk legközelebbi piacról élelmiszert, így támogatjuk a hazai termelőket. Emelett a hazai idény zöldségek és gyümölcsök magasabb tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a külföldről érkezettek.

Ha Önnek is csípőprotézis beültetésre van szüksége, forduljon bizalommal Dr. Karácsonyi Zoltán csípő-, térd protézis specialista, sportsebész szakorvosunkhoz!
Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon kérhet.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!