Skip to main content

Szédülés, fülzúgás, kínzó gyomorsav, reflux, magas vérnyomás csupa olyan tünet, melyek a legtöbb magyar cégvezetőt érintik. Sokan úgy gondolják, ez a stresszes, feszített munka velejárója és már csak akkor fordulnak orvoshoz, ha igazán nagy a baj. Pedig lenne más megoldás is! A multicégek egy része, hamar felismerte, jobb és olcsóbb is megelőzni az egészségügyi problémákat. Így jött létre egy új fogalom; a menedzserszűrés. Rövidesen kiderül, nem csupán egy divatos kifejezésről van szó, ezek a vizsgálatok életet menthetnek és segítenek a cégvezetőknek sokáig egészségesen végezni a munkájukat.

A menedzserszűrés a nagyobb cégeknél egyfajta juttatásként épül be, ami jó az alkalmazottnak és a munkáltatónak is – mondja Dr. Finna Péter. A Prestige Magánkórház orvosigazgatója úgy véli, az egészségünket illetően nincs hasznosabb, mint a megelőzés. A szűrések pedig pontosan arra szolgálnak, hogy ha valami probléma lenne, még időben találjanak rá gyógymódot. „Számtalan alkalommal találunk valamit a hozzánk forduló pacienseknél – fűzi hozzá a főorvos. – Elég egy egyszerű vérvétel és ekkor derül ki, nincs rendben a koleszterinszint, vagy kezdődő cukorbetegséget találunk, esetleg máj, vese funkciókban jelentkezik zavar. A menedzserszűrés ugyanakkor a vérképen túl sokkal több vizsgálatot tartalmaz, többek között mellkasröntgent, hasi ultrahangot is.”

Félelem a betegségektől

A statisztikák szerint az emberek többsége attól fél a legjobban, hogy elveszíti az egészségét. Sokak rémálma, izgatottan várakozni egy zsúfolt kórház folyosóján, vagy tétlenül ülni egy magánklinika foteljében, hogy kiderüljön, mi okozza az egyre komolyabb panaszait. Pedig a megoldás kézenfekvő: időben kellene felkeresni az orvosokat.

“Legyünk őszinték! Ha egy vezető beosztású munkavállaló, – tegyük fel – hónapokra kiesik a munkából, az sem a cégnek, sem neki nem kedvező” – hangsúlyozza Dr. Finna Péter. “A szűréseken igyekszünk teljes körű vizsgálatokat végezni. Ha kiderítünk valamit, azonnal gyógymódot is ajánlunk. És akkor hosszú hetek, hónapok procedúráját, kiesését lehet elkerülni. Egy komplex menedzserszűrés ráadásul legfeljebb csak egy-két napot vesz igénybe.”

Nem mindegy, milyen körülmények között

“Pihentető környezet, nyugalom és teljes ellátás várja nálunk a menedzserszűrésre érkező pácienseket” – teszi hozzá a Prestige Magánkórház orvosigazgatója.” Nincs várakozási idő, rotációban vizsgáljuk a hozzánk érkezőket, még akkor is, ha csapatban jönnek és így végzünk is egy-két óra alatt. A vizsgálatok után érkezik a jól megérdemelt kávé, tea, mert egyből tízórait szolgálunk fel.”

Sokkal több, mint egy üzemorvosi vizsgálat

“Bátran merem kijelenteni, hogy nálunk sokkal alaposabb és részletesebb vizsgálaton esnek át a páciensek” – teszi hozzá az igazgató. – Minden egyes szűrést különböző szakorvos végez el, egy-egy szakterület specialistája értékeli az leleteket, vagy hajtja végre a vizsgálatot. A cél, hogy a legpontosabb diagnózist állítsuk fel.

Kifogástalan eszközpark

A 2021 nyara óta működő Prestige Magánkórház arról is híres, hogy a legmodernebb orvosi eszközparkot szerezte be. Legyen szó a különböző röntgenekről, hallásvizsgálatról vagy gyomortükrözésről, vadonatúj gépek és felszerelések állnak a rendelkezésre. “Persze nem arról van szó, hogy gyorsan elvesszük a kedvét egy páciensünknek, egy gyors gyomortükrözéssel. A hangsúly azon van, hogy helyben képesek vagyunk olyan komoly vizsgálatokat elvégezni, amire egy kórházban napokat, vagy éppen heteket kell várni.”

Egészségpénztárral is igénybe vehető

“A Prémium, OTP, Generali, MKB és Allianz egészségpénztárakkal szerződést kötöttünk, így a munkaadók és munkavállalók még kedvezőbben vehetik igénybe a szolgáltatásainkat” – szögezi le Dr. Finna Péter. “Néha az derül ki, hogy az egészségpénztári felhalmozásukkal nem is tud mit kezdeni a cég. Előfordul, hogy azt sem tudják, rendelkeznek ilyennel. Érdemes ezért figyelni a kampányainkat, mert az itt felhalmozott forrásokat, okosan, egészségmegőrző célokra lehet fordítani. “

A szolgáltatással kapcsolatban a +36 70 949 4334 telefonszámon érdeklődhetnek.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!