Skip to main content

Lényege a krónikus stressz fennállása. Ez bárki olyannál előfordulhat, aki hosszú ideje fokozott stresszben él. Általában a fiatal és középkorú férfiaknál fordulhat ez elő. Ennek oka, hogy hazánkban másfélszer annyi 35-40 éves, és kétszer annyi 40-50 éves férfi hal meg, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

Sokszor szervi eltérésre nem visszavezethető tünetek alakulnak ki a krónikus stressz miatt. Először hirtelen hangulatváltozások, fáradékonyság, dühkitörések, ingerültség tapasztalható. Gyakran jelentkezhet a teljesítőképesség csökkenése, valamint alvászavarok is.

Sok esetben kialakulhat ezek miatt a depresszió, pánik szindróma, szorongás és kényszeres cselekvések. Esetenként ezeket kísérhetik szervi tünetek is, mint az izomfeszültség, hajhullás, illetve hát- és fejfájás is.

Szív- és érrendszeri problémák jelentkezése a pulzusszám és a vérnyomás emelkedésében jelentkeznek. Ennek okán jelentkezhet mellkasi fájdalom terhelés során, majd később ez spontán is kialakulhat, mely jelezheti a szív koszorúereinek szűkületét.

Emésztési zavarokhoz vezethet a rendszertelen és gyors étkezés. Gyomorégés, vagy akár a gyomor nyálkahártyájának gyulladása, esetleg fekély is kialakulhat.

A menedzserbetegség kezelése legfőképp az életmód rendezése jelentheti. Sok esetben segíthetnek a stresszkezelő technikák, relaxációs gyakorlatok, rendszeres testmozgás beiktatása.

Keresse Magánkórházunkat a menedzserszűrési csomagjainkkal kapcsolatban!
Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!