Skip to main content

Az ízületi kiegészítők közül a glükozamin és a kondroitin a két leggyakoribb, az ízületi fájdalmak leküzdésére használt szer. De sokan talán nem tudják, hogy a kollagén a szép bőr mellett az egészséges ízületek támogatásában is segít.

Ezek a kollagén előnyei az ízületek egészségére:

 1. A test építőköve
  Meglepetés, meglepetés! A szervezetben található leggyakoribb fehérje a kollagén, amely létfontosságú szerepet játszik a kötőszövetek, például a porcok, csontok, inak és szalagok támogatásában és rugalmasságának biztosításában. A kollagén a bőrnek is szerkezeti támaszt nyújt, így bőre fiatalos, rugalmas és ránctalan lesz.
 2. Serkenti a porcok növekedését
  A porc egy szilárd, gumiszerű anyag, amely az ízületekben a csontok végét borítja. Idővel a porcok az öregedés és az ismételt mozgás miatt elkopnak. Ennek következtében az inak és a szalagok megnyúlnak, a csontok pedig egymáshoz dörzsölődnek, ami fájdalmat okoz. A kollagén támogatja a porcszövet növekedését és helyreállítását, valamint enyhíti az ízületi gyulladást és fájdalmat. Fokozza a kollagénbevitelt a teste számára, hogy fenntarthassa aktív életmódját és elérhesse fitneszcéljait.
 3. Megnyugtatja és támogatja a gyenge ízületeket
  A II. típusú kollagén elsősorban az ízületekben található, amelyek a test kopásra és elhasználódásra hajlamosabb területei. Amikor ízületi táplálékkiegészítőt választasz, keress olyat, amelyik kollagént tartalmaz, mint kulcsfontosságú hatóanyagot, hogy támogassa az ízületek kényelmét, rugalmasságát és mobilitását. Ez különösen akkor előnyös, ha ízületi panaszokat és fájdalmat tapasztal, ha sportol, vagy ízületi gyulladásban szenved.

A kollagén bizonyítottan hatékony az ízületek egészségének támogatásában és védelmében, így ígéretes és biztonságos alternatívák az elterjedt ízületi kiegészítőkkel szemben.

A kollagén bőségesen megtalálható az állati termékekben, mivel az állatok kötőszövetének része. Azonban egyes növények is tartalmaznak kollagént.

Természetes módon magas kollagén tartalmú élelmiszerek:

 1. CSONTTÖRZS
  Messze az egyik leggazdagabb kollagénfehérje-forrás a csontleves. A csontlevest általában úgy készítik, hogy több órán át vízben főzik a csontokat. Ennek során a csontokból kivonják a tápanyagokat, köztük a glicint és a kollagént.

 1. TOJÁS
  Valószínűleg tudja, hogy a tojás magas fehérjetartalmú. Azt azonban talán nem, hogy a tojásfehérje különösen magas a glicin és a prolin aminosavakban, amelyek mindkettő szükséges a kollagén létrehozásához a szervezetben. A tojás rendszeres fogyasztásával biztosíthatja a szervezet számára a kollagén építőköveit.

 1. HÚS
  A húsok – különösen a vörös húsok, köztük a marha-, sertés- és bárányhús – a legjobb magas kollagén tartalmú élelmiszerek közé tartoznak. Ezeknek az állatoknak rengeteg kötőszövete van, amelyeknek ugyanabból az okból van szükségük kollagénre, mint az embereknek: segít nekik megfelelően mozgatni az izmaikat. (A keményebb húsdarabok azért kemények, mert több bennük a kollagén) Ha ezeket a magas kollagéntartalmú húsokat beiktatja az étrendedbe, javíthatja a kollagénbevitelt.

 1. HAL
  Más állati termékekhez hasonlóan a halaknak is vannak kötőszövetei és csontjai, amelyek kollagént tartalmaznak. A tengeri kollagén peptidek (MCP) a halak bőréből és pikkelyéből származnak. A kutatások azt mutatják, hogy a halak kollagénje hasonló előnyökkel bír, mint a marhahúsé az öregedést elősegítő hatásai tekintetében. Érdekes módon egyes források szerint a halból származó kollagén jobban felszívódik, mint a húsból származó.Aki környezettudatos, az örömmel értesülhet arról is, hogy ez a fajta kollagén a környezet számára is kedvezőbb lehet. A tengeri kollagén előállítása ugyanis a halak bőrének és pikkelyeinek felhasználásával csökkentheti a hulladék és a környezetszennyezés mértékét.

 1. SPIRULINA
  A zselatin egy kevésbé gyakran fogyasztott forrása a spirulina nevű alga. Ez egy jó növényi fehérjeforrás, ami azt jelenti, hogy aminosavakat is tartalmaz. A spirulina por vagy kapszula formájában kapható.

Ízületi problémák esetén, forduljon reumatológus szakorvosunkhoz bizalommal!
Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!