Skip to content

„Elképzelhető-e nagyobb bizalom egyik ember részéről a másik iránt, mint mikor valaki beleegyezik abba, hogy a másik bódító méreggel fájdalmatlan és önkívületi állapotba hozza és személyét neki kiszolgáltassa.”

Theodor Billroth

Dr. Szikszai Ferenc

aneszteziológus főorvos

Üdvözlöm!

2004-ben szereztem általános orvosi diplomát a DEOEC Általános Orvosi Karán. 2005-től dolgozom a Jósa András Oktató Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán. 2010-ben szakvizsgáztam aneszteziológia-és intenzív terápiából. 2020-ban neveztek ki adjunktussá. A Prestige Magánkórházban 2021-től végzek gyógyító munkát.

Az anesztézia görög eredetű szó, jelentése: érzés nélküli. A szó eredete is utal arra, hogy a fájdalommentesség iránti igény több ezer éves múltra tekint vissza. Az aneszteziológia az orvostudomány érzéstelenítésre szakosodott ága. Az aneszteziológus fő feladata a műtétek, orvosi beavatkozások alatt és után a fájdalom csillapítása, megszüntetése illetve a beteg életfunkcióinak ellenőrzése valamint egyensúlyban tartás.

Kórházunkban különös hangsúlyt fektetünk a biztonságos aneszteziológiai körülményekre, valamint a műtét utáni betegmegfigyelésre. Ennek megfelelően valamennyi műtőben, altatási helyszínen és őrzőben korszerű műszerezettség valamint szakszemélyzet áll rendelkezésre.

Minden esetben a beteg állapotát figyelembe véve, a beteggel együtt, a társszakmák orvosaival konzultálva választjuk ki a legmegfelelőbb aneszteziológiai eljárást.

Az Ön egészsége számunkra 
presztízskérdés 
!