Skip to content

 „Az orvos tevékenységében, a gyógyításban van olyan tényező, amit nem lehet tanulni, aminek nincs neve, csak hatása, s ezért a gyógyítás nem csupán tudomány, hanem művészet is.”

Zsebők Zoltán

Dr. Obbágy Veronika

tüdőgyógyász főorvos

Üdvözlöm!

1981-ben szereztem diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. 1986-ban szakvizsgáztam tüdőgyógyászatból. 1981-1993-ig a DOTE Tüdőklinikán dolgoztam egyetemi tanársegédként, mivel klinikai kerettagként az egyetemen maradhattam.

Családi okok miatt 1993-1999-ig Mátészalkán dolgoztam, ahol egyidejűleg a Tüdőgondozó Intézetben tüdőgyógyászként és a Városi Kórházban a Kórházhigiénés Osztály osztályvezetőjeként álltam helyt. 1999-től szolgálom a betegeket Nyíregyházán, a Megyei-Városi Tüdőgondozó Intézetben, melyet 2000-2013-ig intézetvezetőként irányítottam. 2009-ben kórházunk vezetősége Semmelweis díjban részesített. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság 2013-ban Schweiger Ottó díjjal jutalmazott.

Évente több továbbképzést tartok tüdőgyógyászoknak, háziorvosoknak; ismeretterjesztő előadásokat pedig – főleg a dohányzás káros hatásairól és a leszokás módjairól – általános és középiskolákban. Kiemelkedően fontosnak tartom a prevenciót, az egészséges életmód hangsúlyozását, a tüdőbetegségek megelőzését, a szűrést: mind a röntgen elváltozással járó betegségek korai felfedezésére a mellkas röntgen elvégzését, mind a tüdőkapacitás mérésére a légzésfunkciós vizsgálatot.

Rendszeresen publikálok szakmai folyóiratokban tbc, asztma, COPD, szűrés témakörökben.

Gyakran meghívnak a helyi és regionális televíziókba, illetve az írott sajtóban is adok tüdőgyógyászati témában interjút, ahol részben a szakmát próbálom népszerűsíteni, részben – és ezt rendkívül fontosnak tartom – a betegek felvilágosításával a prevenciót szolgálni. Jelenleg tagja vagyok a Magyar Tüdőgyógyász Társaság vezetőségének, a Társaság Epidemiológiai és Gondozási Szekciója hét tagú vezetőségének és a Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium Tbc Szakmacsoportjában is dolgozom. 1996-2009-ig tanítottam a DEOEC Főiskolai Karán Nyíregyházán élettan-kórélettan és orvosi latin tantárgyakat.

Milyen panaszok esetén fordulhat hozzám?

  • nehézlégzés
  • köhögés
  • mellkasi fájdalom
  • dohányzás, dohányzás leszokásban való segítségnyújtás
  • asztmás tünetek
  • légúti allergiás betegségek
  • Covid-19 fertőzés utáni légúti tünetekkel

Fontosnak tartom az egyénre szabott terápiát, s mivel 40 éve gyógyítok tüdőbetegeket, fordulhatnak hozzám bizalommal légúti panaszaikkal.

Az Ön egészsége számunkra 
presztízskérdés 
!