Skip to content

Dr. Ligetfalvi Róbert

radiológus szakorvos - emlőspecialista

Üdvözlöm!

2012-ben diplomáztam a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Radiológiai szakvizsgámat 2018-ban, jogi szakokleveles képesítésemet 2015-ben szereztem. 2013 óta dolgozom a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, mely országunk egyik legnagyobb radiológiai betegforgalmú ellátóhelye. A modern berendezéseknek és  több, mint 50000 elvégzett vizsgálatnak köszönhetően a radiológiát érintő betegségek széles spektrumával megismerkedtem, az általános röntgenológián túl a gyermek, sürgősségi és onkológiai képalkotás vonatkozásában is.

Rendszeresen részt veszek szakmai továbbképzéseken, emellett több orvostudományi kutatásban is leletező radiológus vagyok,leginkább az emlőt érintő daganatos betegségek és haematológiai kórképek terén.

Fő érdeklődési területem az emlődiagnosztika, mely az utóbbi években a radiológia és onkológia egyik sikertörténete is, hiszen a dinamikusan fejlődő vizsgálati módszereknek és egyre hatékonyabb onkológiai kezeléseknek köszönhetően az időben felfedezett korai emlőrákok több mint 90 százaléka gyógyítható. Emiatt nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát. Éppen ezért munkám során nagy hangsúlyt fektetek a precizitásra és alaposságra,hogy a lehető leghamarabb a legpontosabb diagnózis megszülessen.

A következő vizsgálatok végzem a magánkórházban:

Röntgen: reumatológiai és ortopédiai vizsgálatok, mellkas röntgen, koponya, melléküreg felvétel.

Computer Tomográf(CT): mellkas, has, kismedence, agy-arckoponya, nyaki lágyrész, gerinc CT vizsgálat, CT angiográfia.

Ultrahang: hasi és kismedencei, nyaki, ízület és lágyrész ultrahangok, gyermekradiológiai vizsgálatok, emlő UH, biopsziák.

Emlődiagnosztika: mammográfia, aspirátiós(vékonytű) és core-biopsziás(vastagtű,szövettan) mintavételek.

Az Ön egészsége számunkra 
presztízskérdés 
!