Skip to content

„Az egészséges agy százmilliárd idegsejt szimfóniája. Minden egyes agysejt működése belesimul a nagy egészbe, s ez teszi lehetővé a gondolatok, a mozdulatok és az emlékképek születését – még egy tüsszentést is. De elég csupán egyetlen disszonáns hangszer a szimfónia harmóniájának megtöréséhez.”

Susannah Cahalan

Dr. Czurkó Marina

neurológus főorvos

Üdvözlöm!

1998-ban szereztem diplomát az Ungvári Nemzeti Egyetem Orvostudományi Karán summa cum laude minősítéssel. 2001. decemberében a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Neurológiai Osztályán kezdtem dolgozni, ahol 2006-ban neurológiai szakvizsgát, 2015-ben neuroszonológiai licenc vizsgát szereztem.

2015-2021 között a Neurológiai osztály Stroke részlegét vezettem.2021. januártól a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház Neurológiai és Stroke Osztály osztályvezető főorvosa vagyok.

Kifejezett érdeklődési körömbe tartozik a vascularis neurológia és neuroszonológia (nyaki erek UH diagnosztikája). A carotis UH diagnosztikában szerzett tapasztalataimat és ismereteimet használom a mindennapos munkámban, heti rendszerességgel végzem a stroke-on átesett betegek gondozását, stroke után a maradvány végtaggyengeség kezelésére a Botulinum toxinnal történő infiltrációt alkalmazom. Szakmai pályafutásom során az ideggyógyászat több területére vonatkozóan átfogó ismereteket szereztem.

Milyen panaszokkal fordulhat hozzám?

  • fejfájás
  • mozgásszervi panaszok
  • extrapyramidalis rendellenességek
  • neuroimmunológiai betegségek
  • epilepsia

Munkámban mindig a betegek érdekeit tartom szem előtt, a szakmaiság mellett fontosnak tartom az empatikus hozzáállást és a megfelelő, személyre szabott kommunikációt. Különös hangsúlyt fektetek a betegvizsgálat során arra, hogy a betegek megfelelő tájékoztatást kapjanak a kivizsgálásról, a gyógyszeres terápiáról és tájékoztatva legyenek a prevenció fontosságáról. Angol, orosz és ukrán nyelvvizsgával rendelkezem, ezeket a nyelveket anyanyelvi szinten beszélem.

Az Ön egészsége számunkra 
presztízskérdés 
!