Túl sokat telefonozik? – nyaki fájdalmat okozhat

telefonozas-nyak-fajdalom-reumatologia

Túl sokat telefonozik? - nyaki fájdalmat okozhat

A laptopok, telefonok és tabletek elterjedésével olyan gyakoriak lettek a nyak- és válltáji fájdalmak, hogy egy szindrómát is elneveztek róla, ez pedig az SMS-nyak.

Szinte hihetetlen, hogy milyen sok időt töltünk el azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk. Felmérések alapján az emberek átlagosan legalább 3-4 órát töltenek el a telefonjaik nyomkodásával, a mellett, hogy sokan ülő munkát végeznek napi 8-10 órában a számítógép előtt.

telefonozas-nyak-fajdalom-reumatologia

Az SMS-nyak erős fájdalmakkal járhat. Jellemzően szúró érzést okoz a nyakban, a felső gerinc görbülete is megváltozik, és sokszor gondot jelent a fej oldalra, vagy hátra fordítása is.

Fejünket képernyő nézegetése közben 45-60 fokos szögben tartjuk, aminek következtében nagy súly nehezedik a gerincszakaszra, ennek hatására deformálódik a gerinc, így a rendellenes tartás izomfeszüléshez vezet. Ha ez a kényszertartás gyakran és hosszú ideig áll fenn, komolyabb gerinckárosodáshoz (porckopás, porckorongsérv, meszesedés) is vezethet.

 

Amennyiben hasonló panasz előfordul Önnél is, keresse reumatológus szakorvosunkat bizalommal, aki különböző konzervatív kezelésekkel csökkentheti, megszűntetheti panaszát!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!