Szemhéjplasztika a fiatalos megjelenésért

szemhejplasztika-plasztikaisebeszet

Szemhéjplasztika a fiatalos megjelenésért

Bár minden szépészeti beavatkozás egyénre szabott, de a szemhéjplasztika esetében ez különösen igaz, hiszen nincs két egyforma szem. A szemhéjplasztikai beavatkozást sokféleképpen végezhetjük, mindegyikben közös a feleslegessé, zavaróvá vált többlet (bőr, izom, zsír) kimetszése.

Lógó vagy megereszkedett szemhéj eltüntetése

Az alsó és felső szemhéj szerepe a szemünk védelme. A szemhéj természetes módon a kor előrehaladtával veszít eredeti tartásából. Bár vannak, akiknek alkatilag megereszkedett a szemhéjuk, a többségünknél a szemhéj rugalmasságának elvesztése egyszerű élettani folyamat, aminek következtében kialakul a lógó szemhéj.

A megereszkedett szemhéj a látásunkra is káros hatással lehet! 

szemhejplasztika-plasztikaisebeszet

Alsó szemhéjplasztika (táskás vagy karikás szem)

A kor előrehaladtával, illetve arra hajlamos egyéneknél az alsó szemhéjon is bőrfelesleg tud kialakulni. A szem alatti karikák kialakulásában a szem környéki zsírkompartmentek (rekeszek) többlete, kötőszöveti rétegének fellazulása áll. Mindezek hozzájárulnak “fáradt, álmos” tekintet kialakulásához. 

Ezek korrekciója történhet esztétikai beavatkozásokkal, illetve plasztikai műtétekkel.

Alsó szemhéjplasztika során általában helyi érzéstelenítésben távolítjuk el a bőrfelesleget, illetve a felszaporodott zsírtöbbletet.

szemhejplasztika-plasztikaisebeszet

Szemhéjplasztika után

A szemhéj bőre meglehetősen vékony, a beavatkozások során finom anyagokat (mikrosebészeti műszerek, hajszálvékony fonalak) használunk, hogy a műtét után a lehető legszebb sebgyógyulást érjük el. A szemhéjplasztikai műtéteket többnyire ambuláns módon helyi érzéstelenítésben, esetleg vénás nyugtatásban végezzük. Mélyaltatást leginkábbakkor alkalmazunk, ha egyéb arcplasztikai beavatkozásokkal együtt kerül sor a szemhéj korrekciójára.

A műtét után előforduló kék foltok körülbelül 5-10 napon belül eltűnnek, a duzzanat pedig általában 4-6 héten belül megszűnik. A szemhéj végleges formája 1-2 hónap múlva alakul ki. A gyógyulási időt nehezíti a dohányzás.

 

Ha Ön is szemhéjplasztikán gondolkodik, keresse Dr. Illéssy Rudolfot magánkórházunkban.

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni!

Nálunk a bizalom presztízskérdés!