Sarokfájdalom okai és kezelése

sarokfajdalom-kezeles-ortopedia

Sarokfájdalom okai és kezelése

Sarokfájdalom esetén, egy gyakori problémáról van szó, ami lehet igen kellemetlen, és egyes esetekben állhat mögötte komoly betegség is. A sarok, mivel járáskor a testsúlyunk 1,25-szöröse, futáskor pedig 2,75 szöröse nehezedik rá, sérülékeny és érzékeny területe a testünknek.

Ez a fájdalom a lábfejen jelentkező panaszok közül a leggyakoribb. Ezen probléma leggyakoribb okai az ütődés, a sarkanytú és a túlterhelés.

sarokfajdalom-kezeles-ortopedia

Jelentős része a fájdalmaknak mechanikai okok miatt következik be, de előfordulhat az is, hogy e mögött csontritkulás és egyéb csontbetegségek, fertőzések, neurológiai- és autoimmun problémák, arthritis vagy valamilyen trauma áll.

Ha az alábbi tüneteket tapasztalja, mielőbb ajánlott orvoshoz fordulni:

  • ha lábfejét nem tudja visszafeszíteni
  • fájdalmat, zsibbadást érez, amit láz is kísér
  • ha nem tud lábujjhegyre állni
  • duzzanat okoz fájdalmat a saroknál

Egyes sarokemelők és talpbetétek segíthetnek a sarok tehermentesítésével a fájdalom csökentésében. Elhúzódó eseteknél 2-3 alaklommal beadott szteroidinjekció is csökkentheti a tüneteket. Jó eredményt mutatnak még a terápiás röntgenbesugárzások is, ami a konzervatív terápiák közé tartozik.

Súlyosabb esetekben, ahol a konzervatív terápiára nem reagál a beteg, műtét is szóba jöhet, ami a panaszok lényeges csökkenését eredményezheti.

Ha jelentkezik Önnél a súlyosabb sarokfájdalom, keresse ortopéd szakorvosainkat bizalommal!

Időpontot a +36 42 512 990-es számon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!