Prosztata megnagyobbodás kezelése egyedülálló technológiával, vízgőzterápiával Magánkórházunkban

prosztata-megnagyobbodas-vizgozterapia-urologia

Prosztata megnagyobbodás kezelése egyedülálló technológiával, vízgőzterápiával Magánkórházunkban

Urológus főorvosunk, Dr. Tarek Ali az elméleti és gyakorlati képzést követően 2022. január 20-án Boston Scientific szakemberével együttműködve sikeresen megkezdte a Rezüm™ Vízgőzterápia alkalmazását a Prestige Magánkórházban. Intézetünkben érhető el ez a kezelési alternatíva a jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) okozta tünetek enyhítésére.

prosztata-megnagyobbodas-vizgozterapia-urologia

Mi a BPH?

A benignus prostata hyperplasya (BPH) vagyis a prosztata jóindulatú megnagyobbodása a leggyakoribb urológiai megbetegedés. 50 – 79 éves kor között a férfiak 56%-át, 80 – 89 éves kor között a férfiak 70%-át, míg 90 év felett a férfiak 90%-át érintheti az elváltozás. A betegségre jellemzően a vizeletürítéssel kapcsolatos nehézségek és irritatív panaszok hívják fel a figyelmet mi az:

 • erőlködésre induló, szakaszos, gyenge vizeletsugár
 • gyakori vizelési inger, gyakori éjszakai vizelés
 • hirtelen fellépő, parancsoló vizelési inger
 • utócsepegés, akaratlan vizeletcsepegés
 • vizelési képtelenség
 • húgyúti fertőzések, hólyagkövesség, vesekárosodás1

A Rezüm™ vízgőzterápia kíméletes és hatékony megoldást biztosíthathat!

 

Mi az a Vízgőzterápia?

A Rezūm™ Vízgőzterápia egy minimál invazív eljárás a BPH-val összefüggő közepesen súlyos és súlyos alsó húgyúti tünetek (LUTS) kezelésére. Olyan páciensek számára nyújt lehetőséget, akik a panaszok gyors, biztonságos, hatékony és tartós enyhítésére, az életminőség javítására törekednek a szexuális funkciók megőrzése mellett.

Hogyan működik a vízgőzterápia?

A beavatkozás során, a Rezūm™ rádiófrekvenciás hullám által generált steril vízgőzt hoz létre, melyet 9 másodperces, ellenőrzött dózisokban a prosztata azon régióiba injektálnak, amelyek a BPH-val összefüggő tüneteket okozzák.

A prosztataszövetbe befecskendezett vízgőz, gyorsan és egyenletesen eloszlik a sejtközötti térben. A gőz a szövetekkel érintkezve azonnal lehűl, kondenzálódik és a tárolt hőenergia felszabadul, denaturálva a sejtmembránt, azonnali sejthalált okoz a prosztata felesleges szövetállományában.2 A beavatkozás során végbemenő gőzkondenzációs folyamat a kezelési zónában lévő erek gyors elzáródását, így jelentős vérveszteséggel nem járó kezelési alternatívát biztosít. Az α-adrenerg receptorok denervációja mérsékli a kezelt szövet simaizomzatának tónusát lehetővé téve a vizelet szabad áramlását.3

Az idő múlásával az elhalt sejteket és sejttörmelékeket a szervezet védekező mechanizmusa egy összehangolt immunválasz keretében felismeri, megsemmisíti és eltávolítja4, enyhítve a BPH obstruktív és irritatív panaszait; a legtöbb beteg esetében 2 héten belül.5

prosztata-megnagyobbodás-kezeles-urologia

Miért a Rezüm™ Vízgőzterápia?

 • Biztonságos, hatékony és tartós alternatíva
 • Megőrzi a szexuális és vizelési funkciókat
 • Ambulánsan, helyi érzéstelenítés mellett is elvégezhető
 • Az eljáráson átesett páciens néhány napon belül visszatérhet szokásos tevékenységeihez
 • A beavatkozás nem tart tovább néhány percnél


Ha Ön is hasonló problémával küzd, keresse urológus főorvosunkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es számon tud kérni!

A bizalom nálunk presztízskérdés!