Őrizzük meg látásunk egészségét

latas-szem-szemeszet

Őrizzük meg látásunk egészségét

A szemizmok egyoldalú, hibás erőfeszítésének eredményei lehetnek a kancsalság, a rövid- és távollátás, valamint a szürkehályog. Ezekhez a problémákhoz vezethet a nyaki izmok feszülése, amitől rossz lesz a szem vérkeringése, és a számítógéppel végzett munka is.

A látás gyengülésére sokszor kontaktlencsét, szemüvegviselést, vagy esetenként műtétet is javasolhatnak.

Bizonyos ételekkel és szem gyakorlatokkal ezeket elkerülhetjük, vagy lassíthatjuk.

Íme, néhány ezek közül:

 • Torna négy irányban
  Üljön kényelmesen egy széken, és tartsa a fejét egyenesen. Nézzen mind a négy irányba két-három másodpercig: felfelé, lefelé, balra és jobbra. Ismételje meg háromszor. Fontos: csak a szemét mozgassa, a fejét ne.

 • A szemgödör masszírozása
  Az enyhe masszírozás nagyon pihentető a szemnek. A hüvelykujja végével masszírozza meg a szemöldök alatti területet – az orra tetejétől a szemhéj széléig – körkörös mozdulatokkal.

 • Nap terápia
  Napozzon csukott szemmel és e mellett lélegezzen mélyeket naponta pár percig

 • Tenyér módszer
  Dörzsölje össze a tenyerét, hogy hőt kapjon, majd helyezze csészét formálva a csukott szemére, úgy, hogy ne jusson be fény. Ez ismételje naponta többször pár percig, akár egy kellemes jelenet elképzelésével párosítva.
latas-szem-szemeszet
 • A-vitaminban gazdag ételek
  a béta-karotin leginkább az élénksárga zöldségekben és gyümölcsökben fordul elő jelentős mennyiségben. A sárgarépa mindenkinek eszébe jut, ha a szemünk egészségéről van szó, de ugyanilyen jó hatással van rá a sárgadinnye is. 
 • A mélyzöld színű leveles zöldségek
  általában nagy mennyiségű luteint és zeaxantint tartalmaznak, így a spenót is nagyszerű alapanyag lehet a szemünk egészségének szempontjából. Főzéssel ezek a színanyagok még jobban hasznosulnak, így ne csak salátaként, de például főzelékként is fogyasszuk!
 • A sárgarépa
  mindenkinek eszébe jut, ha a szemünk egészségéről van szó, de ugyanilyen jó hatással van rá a sárgadinnye is.Szezonban együnk belőle annyit, amennyit lehet

 • Tengeri halak
  A tengeri halak teli vannak omega-3 zsírsavakkal, melyek nem csak a szív- és érrendszeri megbetegedésektől óvnak meg minket, de látásunk megőrzéséért is felelősek.
latas-szem-szemeszet

Fogyasszon minél több olyan ételt, ami jótékony hatással van a látására, és a tornára se sajnálja a napi 2-3 percet. A szeme meg fogja hálálni!

Ha látásproblémái vannak, keresse szemész szakorvosainkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon kérhetnek.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!