Gyógyszerek, melyek mellett nem ajánlott a napozás

napozas-gyogyszerek-borgyogyaszat

Gyógyszerek, melyek mellett nem ajánlott a napozás

Mára már sok ember él együtt krónikus betegséggel, ami miatt gyógyszert kell szedniük. Vannak bizonyos gyógyszerek, mint például a nyugtatók, vérnyomáscsökkentők, altatók, antibiotikumok, antidepresszánsok, vércukor- és hormonszabályozók, vízhajtók, amiknek az összetevői túlérzékennyé tehetnek a napfényre, ezért a napozás ezek mellett kifejezetten nem javasolt.

napozas-gyogyszerek-borgyogyaszat

Egyes gyógyszerek szedése esetén kifejezetten tilos a napon tartózkodás. Mindenképpen ajánlott kezelőorvossal, vagy gyógyszerésszel konzultálni. Folyamatos gyógyszerszedőként utazás, nyaralás közben is mindig oda kell figyelni, hogy bevegyük az adott gyógyszer, különösen a cukorbetegek és a szív- és érrendszeri problémákkal küzdők.

Amennyiben új gyógyszert ír fel a kezelőorvosa nyaralás vagy utazás előtt, tartózkodjon a közvetlen napsugárzástól, mert az ennek hatására előjövő tünetek nehezen megkülönböztethetőek, hogy a gyógyszer mellékhatás-e, vagy a napfény miatti allergiás reakció. A bőrkiütések lehetnek a szervezet túl heves védekezési reakciója az adott gyógyszer valamely összetevőjével szemben. Ilyen esetben mindenképpen forduljon orvoshoz, mert a tünetek súlyosbodhatnak is.

Bár legtöbb esetben a napsugárzás és a gyógyszerek hatóanyagainak találkozása „csak” esztétikai elváltozásokat okoz (májfoltot), többféle gyógyszer szedésének esetén a barnás bőrelszíneződés a napfény elkerülésével előzhető meg.

 

Amennyiben Önnél is bőrkiütések jelentkeznek, keresse bőrgyógyász szakorvosunkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!