Fülgyulladás strandszezonban

fulgyulladas-strandszezon-gyerekek-ful-orr-gegeszet

Fülgyulladás strandszezonban

Nyáron a strandszezonban gyakran előfordulhat a külsőfül gyulladása, amikor a szennyezett, klóros víz befolyik a fülbe, és ez fertőzést okoz.

Akinek nincs fülzsírja, ott az nem tudja kifejteni a védő szerepét, ezért a hallójárati bőr könnyen befertőződhet. Abban az esetben, ha sok a fülzsír a bejutott víz nem tud kifolyni, ezért a mögötte lévő hallójáratrészben keletkezik a gyulladás.

fulgyulladas-strandszezon-gyerekek-ful-orr-gegeszet

A fülgyulladás nagyon tud fájni, de otthon nem igazán lehet vele mit kezdeni. Ilyen esetben sót tenni a fájó fülre nem segít, sőt ront is a helyzeten. A fájdalomcsillapító segíthet a nyugodt alváson. Szerencsé esetben a panasz másnapra elmúlhat nyom nélkül, ha az immunrendszer éjjel leküzdi a fertőzést.

Amennyiben ez a panasz nem szűnik meg, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, aki kimossa a fülzsírt amennyiben van, és gyógyszeres gézcsíkot tesz be néhány napra, ezzel feltágítja a gyulladástól összeszorult hallójárati bőrt. Amennyiben ez sikeres, jöhet a fülcsepp, amit előtte felesleges alkalmazni, ugyanis a gyógyszer nem fog tudni eljutni a gyulladás helyére.

A strandolásos, nyári fülfájásnál nem szúrják fel a fület, mivel nem a dobhártya feszülése a fájdalmat, mint a középfülgyulladásnál.

Külsőfül gyulladásra hajlamosság esetén, ajánlott a víz bejutásának megakadályozása a fülbe. Ezt meg lehet tenni méretre készíttetett hallójárati illesztékkel, vagy sportboltokban készen kapható füldugóval, de akár babaolajos vattával is.

 

Amennyiben Önnél vagy gyermekénél jelentkezik ilyen fülfájás, keresse fül-orr-gégész szakorvosainkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!