Ekcéma kezelése

ekcema-kezeles-borgyogyaszat

Ekcéma kezelése

A bőrfelszín gyulladása esetén beszélünk ekcémáról, ez bőrpírt, nedvedzést, hámlást, hólyagokat és általában viszketést okoz.

A bőrgyulladást okozhatja irritáció, allergiás reakció vagy egyes anyagokkal fellépő reakció, mint például a króm és a nikkel, melyek ékszerekben, bizsukban, bőr óraszíjakban, farmergombokban vagy övek csatjában is jelen lehetnek. Ilyen allergének származhatnak akár antibiotikumokból, helyi érzéstelenítőkből, vegyi anyagokból, kozmetikai szerekből, vagy akár műszálas anyagokból is.

ekcema-kezeles-borgyogyaszat

Általában 1-2 nappal, de van, hogy 7-10 nappal az allergénnel való érintkezés után jelentkeznek az allergiás reakciók. Ilyenkor a bőr kivörösödik, megduzzad, ez után hólyagocskák jelennek meg, melyek váladékoznak és kifakadnak, ezt kíséri heves viszketés.

Gyakran több bőrteszt elvégzése is szükséges lehet az allergén azonosításához. Ennek során a feltételezett allergének közvetlen érintkezésbe kerülnek a bőrrel, így egy allergiás reakció esetén következtetni lehet annak típusára, valamint a reakció nagyságából annak mértékére.

bencard- teszt-borgyogyaszat

Ekcéma esetén a legfontosabb a kiváltó allergének felkutatása és eltávolítása. Sok esetben, az ekcéma megszüntetésének egyetlen módja a kiváltó allergén kiiktatása.

A betegeket szükséges részletesen kikérdezni első lépésben, ahhoz, hogy az ekcéma diagnózisát felállítsák. Ennek menetét a panaszok és az egyéni tünetek határozzák meg. Az allergiavizsgálat során, megállapítható, hogy a tüneteket pollen, illatszerek, környezeti anyag, vagy élelmiszer okozza.

Ha Ön is hasonló panaszokkal küzd, keresse bőrgyógyász szakorvosunkat bizalommal!

Kérjen időpontot a +36 42 512 990-es telefonszámon, a Prestige Magánkórházba!

Nálunk a bizalom presztízskérdés!