Skip to content

Dr. Tsorbatzoglou Alexis

szemész főorvos

Üdvözlöm! 

Engedje meg, hogy bemutatkozásként elmondjam, miért választottam hivatásomnak az emberek látásának gyógyítását. A külvilágból származó információink mintegy 80%-a az ép látórendszerünkből származik. Amíg szemünkkel nincs gond, természetesnek vesszük, hogy környezetünket jól látjuk, látásunk észrevétlenül szolgálja a minket körülvevő gyönyörű világ észlelését. A szem működésének zavara az emberek életében azonban korábban sosem tapasztalt negatív változást, életminőség romlást okoz. Már az egyetemen lenyűgözött a szemészet világa. 

Amikor szakmát választottam magamnak, magától értetődő volt, hogy én ezzel a nagyjából 2,5 cm-es golyóval szeretnék foglalkozni. Ezért az egyetem elvégzése után 1995-ben a Debreceni Egyetem Szemklinikáján helyezkedtem el, ahol kiváló mesterektől volt lehetőségem tanulni. 

 

A szakvizsgám megszerzése után a szürkehályog sebészete vált a szakmai és tudományos érdeklődésem központjává, 2007-ben „Mérföldkövek a cataracta sebészetében? Phacoemulsificatio a folyadék mozgási energiájának felhasználásával és az accomodatio pótlása pseudophakiás betegeken” címmel PhD fokozatot szereztem. 2008-ban kerültem a nyíregyházi Jósa András Kórház Szemészeti Osztályának élére, ahol azóta is osztályvezető főorvosként dolgozom. Érkezésemmel az osztály profilja bővült, bevezettem a vitrectomiás műtéteket, amely a szemfenéki elváltozások gyógyításának modern eszköze. 

Az eltelt évek alatt kollégáimmal egy nagyszerű csapatot alkotva nap mint nap betegeink gyógyulásáért küzdünk. A szemészet fejlődése korábban elképzelhetetlen műtéttechnikai és műlencse technológiai változásokat hozott (és hoz napjainkban is), így a látás visszaállításában lehetőségeink jelentősen bővültek. Eközben az állami szektor mellett az utóbbi években dinamikusan fejlődik a magánellátás is. Ez vezetett ahhoz a döntésemhez, hogy a Prestige Magánkórház csapatában szakmai tudásommal, műtéti tapasztalataimmal a lehető legjobb látásrehabilitáció visszaállításában szerepet vállaljak.

Az Ön egészsége számunkra 
presztízskérdés 
!