„Azért vagyunk a világon, hogy a szavainknak valahol helyet teremtsünk benne.”

Sütő András

Dr. Szabó Edina

logopédus

Üdvözlöm!  

Diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem 2000-ben, okleveles magyar nyelv és irodalom tanárként, továbbá az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Karán 2002-ben, gyógypedagógus, logopédus tanár és terapeutaként. 2006-ban szereztem nyelvtudományi PhD fokozatot summa cum laude minősítéssel.

20 éve dolgozom az egészségügyben, neurológiai és rehabilitációs területeken klinikai logopédusként, ezzel egyidőben a Semmelweis Egyetem docenseként oktatom azokat a hallgatókat, akik szintén ezt a pályát szeretnék választani.

Terápiás szolgáltatásom a komplex idegrendszeri eredetű kommunikációs zavarban, afáziában, apraxiában és diszartriában érintett stroke betegek, illetve nyelészavarban és hangképzési rendellenességben érintett betegek kezelésére terjed ki.

Milyen panaszok esetén fordulhat hozzám?

  • Stroke utáni beszédzavar (afázia, diszartria, beszédapraxia)
  • Idegrendszeri eredetű betegségeket (pl. SMS, Parkinson betegség, ALS) kísérő beszédzavar
  • Rekedtség, hangképzési zavar
  • Pajzsmirigy műtét utáni hangképzési, hangadási rendellenesség
  • Beszédfolyamatosság zavarai (dadogás, hadarás)
  • Beszédtechnikai problémák: beszédlégzés, hangadás, artikuláció, hangsúly, beszédritmus területein

Munkám során a kommunikáció fejlesztése mellett, az életminőség javítását szeretném elérni, ezt szolgálja a professzionális, sérülésspecifikus terápia. Elfogadó környezetben, kreatív és innovatív program keretében pácienseim új életéhez szükséges képességeinek felépítése a célom.

Az Ön egészsége számunkra 
presztízskérdés 
!