Botox kezelés – a mimikai ráncok kezelése

Botox kezelés - a mimikai ráncok kezelése

A botox injekciókról már mindenki hallott, sokszor negatív hatásait kihangsúlyozva. Pedig a botox kezelések gyakorlott kezekben teljesen biztonságosak. 

A botulium toxin használatával bizonyos mimikai ráncokat okozó arcizmok működése csökkenthető, vagy átmenetileg megszüntethető, ezáltal simább, feszesebb bőrt eredményezve.  

Bár kezdetben a szarkalábak (szem körüli ráncok) kezelésére használták, ma már számos más területen is egyre elterjedtebb (glabella – “morcos” ráncok, homlok régió, masseter – rágóizom, nyaki ráncok, állcsúcs botox kezelése).

botox-kezeles-mimikai-racok

Arcfiatalítás

Az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre a mély, úgynevezett dinamikus ráncokat. A különböző arckifejezéseinkkel a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, így idővel arcunkon mély ráncok alakulnak ki. A leggyakoribb ilyen karakter ráncok a homlok barázdák, a szem körüli szarkalábak és a száj körüli ráncok.

A botox kezeléssel a szert a megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben beadva meggátolhatjuk a ráncok kialakulásáért felelős izmok fokozott mozgását 4-6 hónapra, ezzel megakadályozva a ráncok mélyülését.

Ebben az esetben azért beszélhetünk arcfiatalításról, mert a többször megismételt kezelés hatására az izmok egyre gyengébben húzódnak össze, így a kezelés eredménye egyre tartósabb, az arc egyre kisimultabbá válik.

Mi a botox?

A botox, vagyis a Botulinum toxin a Clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt toxin. Az izomba való injektálás után a botulinum toxin elnyomja az idegvégződést, és így megakadályozza az ingerület átvitelt, ezáltal az izomaktivitás leáll. Azaz a Botox megakadályozza a mimikai izmok összehúzódását. A botox kezelés hatására a ráncok elsimulnak. A botox kezelés hatása átmeneti, az idegvégződéseket, a kezelt izmokat nem károsítja, emiatt a botox kezeléskorlátlanul, biztonságosan ismételhető. A botoxot a kancsalság kezelésétől az inkontinencia kezeléséig számos területen alkalmazzák, az esztétikai célú felhasználását 2000-es évek elejétől engedélyezték. A botox kezelés a hyaluronsavas feltöltés mellett a leggyakrabban alkalmazott fiatalító eljárás.

A botox kiváló hatású a fokozott izzadás kezelése esetén is.

Botox kezelés után tilos:

  • legalább 3 óráig a vízszintes testhelyzet
  • 48 óráig a sport, szauna és fokozott hőtermeléssel járó helyzetek

Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal!

A doktor úrhoz időpontot a +36 42 512 990-es telefonszámon tud kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!