Bőrgombásodás

borgombasodas-borgyogyaszat

Bőrgombásodás

Napjaink egyik leggyakoribb fertőző betegsége. Mivel a gombafélék környezetünkben bárhol megtalálhatóak és szinte bárhol megélnek, ezért könnyen betegséget okoznak, ha kedvező feltételeket találnak szaporodásukhoz és egy legyengült szervezet nem képes ellenük védekezni. Tárgyak nem közvetítik a fertőzéseket, közvetlen érintkezés és testi érintkezés útján terjedned.

Leggyakrabban a végtagokon jelennek meg, leginkább az ujjak között okoz viszketést és finom hámlást. A legtöbb esetben ez könnyen kezelhető, azonban érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni vele, mert ha kezeletlen, elterjedhet másik végtagra is, illetve ha ezek az ujjakon jelentkeznek, átterjedhet a körömre is, ami már nehezebben kezelhető.

borgombasodas-borgyogyaszat

Általában gyerekkorban fordul elő a fejbőr gombásodása, ami gyakran macskáról, kutyáról kerülhet a bőrre. Előfordulhat ilyen esetben, hogy a hajhiányos területek alakulnak ki, a fejbőr hámlik, a hajszálak pedig eltörnek.

Felnőtt férfiaknál a szakáll és a bajusz gombásodása jelentkezhet, sárga pörkkel fedett gennyes csomókkal, ami fájdalommal jár, és a szőrszálak kihullásával.

Elhízott, túlsúlyos emberek esetében ezek elsősorban a hónaljban, a hasredőkben, lágyékhajlatban és a mellek alatt alakulhatnak ki.

Az alábbiak hajlamosíthatnak a gombás fertőzésre:

  • terhesség
  • gyenge immunrendszer
  • elhízás
  • nem megfelelő higiénia, nem kellően higiénikus nyilvános helyek (pl. mosdók, medencék)
  • cukorbetegség
  • hormonális betegségek
  • nehezen tisztán tartható, nedves bőrfelületek.

Jön a nyári szezon, előkerülnek a szandálok! A bőrgomba észrevehető és kellemetlen lehet.

 

Keresse fel bőrgyógyászunkat, ha Önnél is jelentkeznek hasonló tünetek! Készüljön felszabadultan a nyárra!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!