A szemromlás legfőbb tünetei

szemromlas-tunetek-szemeszet

A szemromlás legfőbb tünetei

Szemromlás esetében, ha már az első tüneteket észrevesszük, és felkeressük a szemorvost sokat segíthet az életminőségünkön!

Akár több ezer embert is érinthet a szemromlás évente, ezért szemüvegre lesz szükségük, kontaktlencsére vagy akár lézeres szemműtétre. Sajnos ezekre azért is kerül sor, mert sokan mire orvoshoz kerülnek, már akár évek óta erőltetik a szemüket.

szemromlas-tunetek-szemeszet

A szemromlás első jelei lehetnek:

  • Homályos feliratok: mint a legtöbb szemmel kapcsolatos panasz esetében, a homályos látás több betegség is kiválthatja. A szemorvos legtöbb esetben szemcseppel vagy gyógyszerrel javítja a panaszokat, ezért a gyors beavatkozás sok kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket.
  • Fáradtság: ha napközben túlerőltetjük szemünket, már nem olyan a látás, mint korábban, a szem nem jut ugyanolyan éles képhez. Ha a szemfáradtság nem csak este jelentkezik, hanem napközben is azt érezzük, hogy legszívesebben lehunynánk szemünket, az nem feltétlenül utal alváshiányra, a szemromlás oka is lehet.
  • Hunyorgás: sok ember akár észre sem veszi, hogy hunyorog. Ilyen esetekben a szemlencse görbületét próbálja a szervezetünk változtatni. Ez általában szürkületkor fordul elő, vagy ha már nem látunk olyan jól, mint egykor.
  • Fejfájás: a tompa fejfájás az egyik leggyakoribb tünete a szemromlásnak. A szemidegek megerőltetésé állhat annak hátterében, ha a tompa fejfájás viszonylag gyakran tapasztalható, ez pedig fárasztó és kellemetlen is. Ezek a tünetek leginkább azoknál tapasztalhatók, akik sokat ülnek monitor előtt, tévéznek, vagy olvasnak.

 

A szemorvost felkeresését nem érdemes ezekben az esetekben halogatni, ugyanis a látásunk nem lesz jobb magától!

Keresse szemész szakorvosainkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!