A légkondi okozta ízületi gyulladás

legkondicionalo-izulet-gyulladas-reumatologia

A légkondi okozta ízületi gyulladás

Azokat a betegségeket, amelyeket a klíma okoz, összefoglaló néven klímareumanak neveznek. Ezek azok az izom- és ízületi fájdalmak melyeket nyáron adott testtájon érő huzat, vagy a tartósan nagy hőmérséklet különbség okoznak. A panasz rögtön is kialakulhat, azonban az is előfordul, hogy a tünetek, és krónikus megbetegedés csak évek múlva jelentkezik.

legkondicionalo-izulet-gyulladas-reumatologia

A leggyakoribb akut tünetek:

  • szemszárazság, könnyezés, viszketés
  • bőrszárazság
  • izomfájdalmak, kötöttség
  • ízületi fájdalmak (könyök, térd, váll, nyak, csípő)
  • fülzúgás, szédülés, fogfájás, fejfájás

Nagy stresszhatást jelent a szervezetre, ha a klíma 20 fokra van állítva bent, kint pedig 30 fok van, de ugyanilyen káros hatású lehet az erős huzat is. Ennek során a bőr és az alatta lévő szövetek lehűlnek, ennek következtében az izmok túlzottan megfeszülnek, romlik az adott terület vérellátása és gyulladás alakulhat ki.

Elsősorban a gyulladáscsökkentés és a fájdalomcsillapítás a cél ízületi- és izomfájdalmak esetén, a hosszútávú cél pedig a szövődmények megelőzése.

Ha egy gyorsan múló fájdalomcsillapításról van szó, erre alkalmas lehetnek krémek, gyulladásgátló gélek, vagy a szájon át alkalmazható fájdalomcsillapítók. Ezek csak rövid távú megoldások, az okokat nem kezelik, csak elnyomják a tüneteket.

Az aktív fájdalomcsillapítás jelentheti a hosszú távú megoldást a probléma megszűntetésében. Ilyen eljárások az ízületek, csontok statikai egyensúlyi állapotának és a mozgásfunkciójának helyreállítása. Ennek előnye, hogy célzott, személyre szabott, és szteroid mentes.

 

Amennyiben Önnél is jelentkeznek az ízületi gyulladás tünetei, keresse reumatológus szakorvosunkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!