Sürgősségi derékpanasz kezelés a Prestige Magánkórházban

derekpanasz-kezeles.-reumatologia

Sürgősségi derékpanasz kezelés a Prestige Magánkórházban

A derékfájdalom egyik leggyakoribb oka az idegbecsípődés, ami kialakulhat egy hirtelen rossz mozdulattól, vagy tartós terhelés következtében. Ha egy ideg becsípődik, nem tud megfelelően tovább ingerületeket szállítani, így hibás információkat továbbít az agynak, ennek eredményeként pedig a fájdalom mellett idegi eredetű panaszok is felléphetnek.

Legtöbb esetben heveny tünetek kísérik, szúró, égő fájdalom, ami kisugározhat a végtagokba is. Egy másik jellemző tünet a zsibbadás, ami a lábszáron, fenékben és a combban jelentkezik. Súlyos esetben széklet és vizelettartási zavar, végtaggyengeség, vagy akár bénulás is előfordulhat.

derekpanasz-kezeles.-reumatologia

Fontos, hogy becsípődés esetén ne tegyünk hirtelen mozdulatokat, és csak óvatosan mozgassuk az érintett testrészt, mivel ez csökkentheti a tüneteket. Otthoni fájdalom enyhítésre jó lehet a meleg borogatás, ami ellazítja a görcsös izmokat, azonban ez csak rövidebb távon hatásos, viszont az eredeti okot nem szűnteti meg.

Mindenképpen fontos, hogy kérjünk szakszerű orvosi ellátást, ugyanis minél előbb fordulunk orvoshoz, annál hatékonyabban szüntethető meg a panasz.

Általában a szakorvos röntgent, CT-t, vagy MR vizsgálatot javasol a becsípődés okának és helyének maghatározásához. A diagnózis felállítása után összeállítja a kezelési tervet, melynek része általában fájdalomcsillapítás gyógyszeres, célzott injekciós kúra vagy tapasz formájában, amit funkcionális gyógytornával lehet kiegészíteni.

A kezelés minidig egyénre és betegségre szabott, így a beteg érdeke is annak pontos betartása a gyógyulás érdekében.

 

Amennyiben Önnél is jelentkezik a derékfájdalom, keresse reumatológus szakorvosunkat bizalommal!

Előjegyzést a +36 42 512 990-es telefonszámon tudnak kérni.

Nálunk a bizalom presztízskérdés!